TARJOAMME ASIOINTIAPUA & ARVONLISÄVEROTONTA TUKIPALVELUA KOTIISI

Yrityksellämme on myös mahdollista tarjota arvolisäverottomia sosiaalipalvelun tukipalveluita siivousta ja ikkunanpesua ikäihmisille Helsingissä (HEL 2021-010411 T050001)

Yksityinen sosiaalipalveluiden tarjoaminen on luvanvaraista toimintaa, jota valvovat Aluehallintovirasto sekä kunnallinen sosiaali- ja terveystoimi.

Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimi on hyväksynyt 9.11.2021 CleanMarin Oy:n  sosiaalipalveluiden tukipalveluiden tuottajaksi Helsingissä.

 

 

Kuka saa arvonlisäverotonta palvelua?

Arvonlisäverottoman siivouspalvelun voi saada asiakas, jolla toimintakyky on laskenut pysyvästi tai väliaikaisesti ikääntymisen, sairauden tai vamman seurauksena.

Jos jokin seuraavista kriteereistä täyttyy, tilaa siivous arvonlisäverottomana.

  • Ikääntymisestä aiheutuneet haasteet siivouksessa
  • Pitkäaikainen fyysinen tai psyykkinen sairaus
  • Onnettomuudesta syntynyt vamma
  • Vammaisuus
  • Omaishoitajan tilanne kotona on kuormittava
  • Yleinen heikkokuntoisuusArvioinnissa tärkeintä on, että siivouksen tilaaja ei itse koe selviävänsä siivouksesta ilman apua esim. kiipeily ikkunanpesun yhteydessä jakkaralle ei ole turvallista.

 

Miten tilaan arvonlisäverottoman palvelun?

Ota yhteyttä CleanMarin Oy:n asiakaspalveluun ja kerro siivousta tilatessasi miten toimintakykysi on alentunut eli miksi siivous ei onnistu omatoimisesti.

Virallista lääkärintodistusta ei tarvitse toimittaa vaan määrittelemme yhdessä CleanMarin Oy:n asiakaspalvelijan kanssa siivousavun tarpeen ja laadimme palvelusuunnitelman tarpeidesi mukaan.

Ensimmäisellä kerralla allekirjoitamme yhdessä lomakkeen, jonka jälkeen laskutamme sinulta kotisiivouksesta arvonlisäverottoman hinnan

 

Mitä arvonlisäveroton kotisiivouspalvelupaketti sisältää?

  • Lattiapintojen imuroinnin ja pyyhinnän nihkeällä
  • Mattojenimuroinnin
  • Tasopintojen, peilien ja lasipintojenpyyhinnän pölyistä sekä tahrojen pyyhintä kosketuspinnoilta (joihin siivooja yltää 180cm). Ovenpielien, ovenkahvojen ja valokatkaisimien
  • Tiskien laiton koneeseen

Keittiö:Tasopintojen, välitilan kaakeleiden, kaapinovien, pienkodinkoneiden pintojen, liesituulettimen pinnan ja lieden pyyhintä, roskien pois vienti ja roska-astioiden puhdistus.

Kylpyhuone ja WCSuihkutilan pesu roiskeiden korkeudelta, lavuaarin ja hanan pesu, peilien pyyhintä, pölyjen pyyhintä, wc-istuimen pesu, lattian imurointi ja kosteuspyyhintä.

Ikkunat: kaikkien avattavien ikkunapintojen pesun, ikkunapokien ja välien pyyhinnän.

Siivouksen yhteyteen voi tilata lisäpalveluna esimerkiksi:lakanoiden vaihdon, saunan, uunin ja jääkaapin pesun, roskakaapin puhdistuksen, vaatteiden silityksen, mattojen pesun ja sängyn syväpuhdistuksen.

 

Saako arvonlisäverottomasta palvelusta kotitalousvähennyksen?

Kyllä saa. Kotitalousvähennyksen saa tehdä myös Arvonlisävero 0-palvelusta, jolloin siivouksen todellinen kustannus on vain murto-osa koko siivouksen hinnasta. Lähetämme sopimusasiakkaille vuosikoosteen, jossa näkyy koko vuoden siivouskulut. Ilmoita tämä summa veroilmoituksessasi yhdellä rivillä. Kertasiivousasiakkaat saavat palvelusta laskun, jonka voivat liittää veroilmoitukseen.

Vuonna 2024 vähennys = 40 (%) prosenttia työnosuudesta joka oikeuttaa kotitalousverovähennykseen.

Kotitalousvähennyksen maksimi on 2 250 euroa henkilöltä. Omavastuu on 100 euroa vuodessa.

Lisätietoa  Stadin seniori-info

Yksityisten sosiaalihuoltopalvelujen arvonlisäverotus

 

Kotitalousverovähennys vuosille 2023 - 2024

Kyseessä on kahden vuoden kotitalousvähennyskokeilu, jossa kotitalousvähennys nousee siivous-hoito- ja hoivatyön osalta. Kotitalousvähennys nousee kokeilun ajaksi 40 prosentista 60 prosenttiin, jolloin näiden palveluiden osalta vähennyksen enimmäismäärä nousee 2250 eurosta 3500 euroon. 100 euron omavastuu pysyy edelleen samana.

 

 

Tarjoamme Erikois-ja extrapalveluita siivouksen lisäksi

Erikois- ja extratilauksena toimitamme esimerkiksi pyykkisi pesulaan, leikkokukat kotiisi, huolehdimme kotisi päivystyksestä lomamatkojen ajan tarkistaen vesipisteet ja puhdistaen talvella lumisen parvekkeesi.

Olemme palvelualan yritys ja asiakas on meidän päämies – lähetä yhteydenottopyyntösi sähköpostitse info@cleanmarin.fi  -me rakennamme juuri sinulle toimivan palvelupaketin aina toiveidesi mukaan.

 

 

PINTAREMONTIT
Hoidamme pienet pintaremontit

•  maalaus
•  tapetointi
•  puupintojen käsittelyt  (lattiapinnat, saunatilojen panelointi- ja laudesuojaukset)

Muista kotitalousverovähennys:

Siivous- ja kotitaloustyöt, asiointiapu-, remontti-, hoito-ja hoivatyöt on kotitalouksille kotitalousverovähennys alaista palvelua.

Kuluneen vuoden (2023)  kotitalousverovähennyksistä sinun ei tarvitse huolehtia itse. Pyydettäessä toimitamme kotitalousverovähennystodistuksen sähköpostitse.

Todistuksessa ilmenee kuluneen vuoden aikana maksettu yhteissumma ja 40% -osuus työnosuudesta joka oikeuttaa kotitalousverovähennykseen.

Kotitalousvähennyksen maksimi on 2 250 euroa henkilöltä. Omavastuu on 100 euroa vuodessa.

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen. Voitte siis saada puolisosi kanssa vähennystä yhteensä 4 500 euroa vuodessa.

Jos puolisoiden vähennys on yhteensä korkeintaan 2 250 euroa, voitte halutessanne hakea koko vähennyksen vain toisen puolison verotuksessa. Silloin maksatte omavastuun vain yhden kerran.

Jos yhden henkilön vähennyksen maksimimäärä ylittyy mutta vain toinen puolisoista hakee vähennystä, niin Verohallinto vähentää ylimenevän osan automaattisesti toisen puolison verotuksessa.

Muistathan aina tarkistaa palveluntuottajan voimassa olevan ennakonperintärekisteriotteen.
 Jos palveluntuottajalla ei ole voimassa olevaa ennakonperintärekisteriotetta, ei kotisiivouksesi kata verovähennystä. Otteen voimassaolon voit tarkistaa Patentti- ja rekisterihallituksen yritystietojärjestelmästä: www.ytj.fi